sprøde småkager

Sprøde småkager

Print Friendly, PDF & Email

 

Sommeren er over os -det er snart Sankt Hans,  og det betyder,  at der sker meget i haven og på markerne.  Vi har bl.a. lavet lækkert hø, men det kan du læse mere om efter opskriften.

Lidt bagværk har jeg nået at lave,  til det arbejdende folk. Det er bl.a blevet til lækre sprøde småkager med chokolade. De er absolut nemme at lave og et sprøde og lækre.

sprøde småkager

Sprøde småkager

150 gram smør – stuetemperatur
125 gram flormelis
125 gram brun farin
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
150 gram hvedemel
100 gram grofthakket chokolade
50 gram grofthakket nødder eller mandler

Rør smør, flormelis, farin og vaniljesukker sammen.

Tilsæt ægget.

Hæld melet i dejen og drys bagepulver og natron ned i melet – og fordel det i melet. Tilsæt chokolade og nødder og rør dejen ensartet.

Dejen kan med fordel laves den ene dag og bages den næste.

Sæt dejen på bagepladen i klatter – men god afstand da de flyder meget ud.

Bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. De skal være gyldne og sprøde.

Lad dem blive et par minutter på bagepladen inden de flyttes over på bageristen.

Hø

Det har været rigtig god hø år i år – for vejret har været med os. Det kræver en vejrmæssig stabil periode, for at lave godt hø.
Det er nemlig et absolut must – at det får lov at tørre helt op, før det presses – der skal helst ikke komme nogen regn.
Og mens det var aller varmest, fik vi  slået hø.

Efter det havde ligget på marken en lille uge,  og tørret op i det varme solskin – blev det revet op nogle gange, for at vi kunne være helt sikre på, at al høet var HELT tørt!

Hø

Da høet var revet sammen i  lange rumper – blev det presset op i mini big baller og kørt ind i laden.

hø

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *