sprøde småkager

Sprøde småkager

Print Friendly, PDF & Email

 

Det er ikke altid,  det billede man har inde i hoved, også bliver det resultat der kommer ud af bagningen…

Mine småkager ligner ikke det billede jeg havde inde på nethinden – men smagen fejler absolut ikke noget. De er super sprøde med en intens smag af chokolade, appelsin og kokos,  og de smelter nærmest på tungen. Jeg tror det er kartoffelmelets skyld, at de er så sprøde.

Min dej skulle nok have haft en tur i fryseren, så den var nemmere at forme og skære ud, det må jeg huske til næste gang – note til mig selv.

Men op på hesten igen.. Man kan ikke vinde hver gang, og smagen kan man ikke klage over – den er suveræn.

Du skal absolut ikke snydes for opskriften på disse sprøde småkager. Du kan jo lave dem i lige den form du synes.

Sprøde småkager,  50-60 stk.

250 gram koldt smør
60 gram kartoffelmel
300 gram hvedemel
110 gram florsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 æggeblomme
evt. 1-2 spsk. koldt vand – til at samle dejen med

Hvid dej:
saften af en appelsin
75 gram kokosmel

Brun dej:
2 spsk. usødet kakaopulver
100 gram finthakket mørk chokolade
1-2 spsk. rom ( kan erstattes af fx vand eller appelsinsaft )

Skær det kolde smør i mindre tern og bland det med hvedemel, bagepulver og kartoffelmel.

Gnid smørret ind i melet. Tilsæt florsukker, vanilje og æggeblomme. Dejen skal ikke æltes med bare samles ved hjælp af varmen i dine hænder.

Er dejen for tør kan du tilsætte et par spsk. koldt vand.

Del dejen i 2 dele, som bliver til hvid og brun dej

Hvid dej:
Tilsæt kokosmel og appelsinsaft og saml dejen – læg den på køl.

Brun dej:
Tilsæt kakao, chokolade og rom. Saml dejen og læg den på køl

sprøde småkager  sprøde småkager sprøde småkager

Når dejen er til at arbejde med igen, deles hver dej klump (brun og hvid) i 2 dele. Den ene del lægges til side, da den skal bruges til at pakke rundt om dej rullerne.

Den anden brune og hvide dej klump deles i 4 dele og rulles ud til pølser, ca 15 cm.

Læg dejen skiftevis brun og hvid. Rul sidste dej klump ud i ca 8 x 20, så pak den rundt om dej pølserne. Læg på køl eller i fryseren.

For at få et bedre resultat end mig, skal dejrullerne være helt afkølede og stive inden de skæres i skiver og bages ved 175  grader varmluft i ca 8 minutter.

Nyd dine kager med et koldt glas mælk – eller en god kop kaffe.

 

Summary
recipe image
Sprøde småkager
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *