stuvet sommerspidskål

Stuvet sommerspidskål

Print Friendly, PDF & Email

 

Stuvet sommerspidskål er en herlig spise. Den sprøde og sarte kål, der bare skal have et kort øjebik i kogende, letsaltet vand, før det er klart til at komme i en skøn- og lidt syndig opbagt sovs.

Ja, så enkelt er der faktisk  – hurtigt og nemt.

Jeg kan stort set ikke komme i tanke om en ret, man ikke kan spise stuvet sommerspidskål til! Jo, måske risengrød 🙂

stuvet sommerspidskål

Stuvet sommerspidskål

 

1 sommerspidskål

50 gram smør
1 spsk mel
Muskatnød ca. 1/2 tsk.
Vandet kålen er kogt i
ca. 1 dl mælk
salt og friskkværnet peber

Fjern de yderste blade. Halver kålen og fjern stokken. Snit kålen i grove stykker – ca. 1 x 2 cm store. Læg den snittede kål i en skål med koldt vand, for at fjerne evt. urenheder, jord osv.

stuvet sommerspidskål

Sæt en gryde over at koge, tilsæt 1 spsk. salt.

Kom kålen i det kogende vand, og lad det koge ca 1 -2 minutter.

Hæld kogevandet over i en skål,  det skal bruges til sovsen.

Sæt kålen til side.

Smelt smørret i gryden

Tilsæt melet og rør. Bliv ved med at røre, selvom melet  og smør er en blevet en ensartet dejklump. Ved at riste det lidt, forsvinder melsmagen.

Tilsæt lidt efter lidt,  noget af kogevandet, skiftevis med mælken,

Smag til med salt, peber og muskatnød.

stuvet sommerspidskål

Vi spiste stuvet sommerspidskål til en dejlig herregårdskotelet. Nogle 4 cm tykke koteletter med ben. Jeg havde først marinered dem i lidt øl og et par fed hvidløg – sådan havde de hygget sig et par timer. De fik en god halv time på grillen, men så var de også  smør møre og lækre.

 

 

Summary
recipe image
Stuvet sommerspidskål
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *