vindruegrød

Vindruegrød

Print Friendly, PDF & Email

 

Vindruegrød ?

– det har jeg aldrig lavet  eller serveret før.

For at få ryddet op i fryseren, og få brugt noget af sidste års frugthøst, tog manden både jordbær og rabarber op , så vi kunne lave lækker marmelade, her i weekenden.

Han tog også en pose op,  med en vinrød , over i det lilla farvede frugtsaft?
Min første indskydelse var, at det var kirsebærsaft til kirsebærgrød.

Mandens øjne lyste – kirsebærgrød…Det er i høj kurs.

Da jeg åbnede posen, synes jeg ikke rigtigt at det lignede kirsebærsaft – saften var meget lilla ?
Efter en smagsprøve, kom jeg i tanke om, at det var vindruesaft.

Jeg høstede vindruer fra drivhuset i sommers. Der var så usandsynligt mange, og selvom jeg høstede en stor baljefuld, og vi spiste, alle dem vi kunne – så kunne det slet ikke ses.

Jeg lavede vindruegele til den store guldmedalje, og forærede også væk af vores overflod.
Det blev så godt, og vi har brugt det til både æblekage og vildt retter istedet for ribsgelé.

Resten havde jeg lagt i fryseren, så der kunne laves mere gele, hvis vi kom til at mangle, og etiket på posen – det havde jeg ikke lavet – for det kunne jeg da sagtens huske ??

Men jeg tænkte,  hvorfor ikke, og så lavede jeg en lækker vindruegrød, efter samme fremgangsmåde, som hvis det havde været kirsebær – og den smagte rigtigt godt – og behøvede  ikke særligt meget sukker, som kirsebær tit gør, for vindruer er jo rimelige søde.

Farven er som i kan se, så flot .

Vindruegrød

En egentlig opskrift kan man ikke kalde det, da det jo kommer an på hvor meget saft du har kogt.

Men fremgangsmåden er den samme, og smag dig frem.

Vinduesaft, kogt af modne vindruer
Sukker
1-2 tsk. vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang

ca. 2 spsk. Maizena og  1/2 dl vand til at røre det ud i.

Kom vinduesaften i en gryde, og lad det nå kogepunktet.

Kom sukker og vanilje i, til du synes den er tilpas sød ( det variere jo fra familie til familie)
Jeg brugte ca.1 dl sukker til ca. 1,5  liter  saft og 2 tsk. vaniljesukker

Rør Maizena ud i lidt vand, og hæld det i saften, mens der røres.

Lad grøden koge igennem ca. 1 minuts tid, og hæld den derefter over i en glasskål.
Lad grøden afkøle lidt,  inden den sættes i køleskabet,  nogle timer før servering.
Spises med mælk eller en kugle godt vanilleis.

Dejlig søndagsdessert

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
vindruegrød
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *