Wales kage

Wales kage


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 1364

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 684

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/landmandsliv.dk/public_html/wp-content/plugins/pinterest-pin-it-button/includes/simple_html_dom.php on line 691
Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg kan godt lide at lave vandbakkelser med vaniljecreme og jordbær eller hindbær marmelade.
Og når man har en idiotsikker opskrift – så er det en god og nem dessert/kage.

Men hvad nu, hvis man istedet for mange små vandbakkelser – laver en stor?

Wales kage

Wales kage

3 dl vand
150 gram smør eller margarine
150 gram mel
4 æg

Brug en tykbundet gryde – og kog vand og smør op.

Tag gryden af varmen og hæld al melet i. Rør i dejen til den er ensartet – og uden klumper.

Sæt gryden tilbage på varmen, og rør i  dejen, og rist den i et par minutter.  Jo mere dejen ristes, jo flottere hævet kagen.

Hæld dejen over i en skål, og lad dejen afkøle et par minutter.  Rør æggene i et ad gangen – og pisk godt efter hvert æg.

Jeg indstillede min kagering til 28 cm – og fordelte dejen jævnt.

wales kage

Kagen bagte i 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Kagen hævede meget og – men dannede en fordybning – så det var plads til jordbær og cremen  – det var smart.

wales kage

Imens kagen bage, laves jordbærfyldet og vaniljecremen.

Jordbærgrød:

1 pose frosne  jordbær -fra Kvickly eller anden butik
1 dl vand
1 tsk. vaniljesukker
Sukker – smag grøden til.
2 spsk Maizena  og vand til at røre det ud.

Kog de frosne jordbær møre i  vand.
Smag til med vaniljesukker og almindelig sukker.
Rør Maizena ud i vand – og rør det i grøden.
Kog grøden igennem –  grøden skal være til den faste side, så den ikke flyder ud, når kagen skæres ud.
Hæld den over i en skål og  lad den afkøle

Vaniljecremen – om det skal være hjemmelavet eller pulver creme, er op til dig, tiden du har til rådighed osv.. Men her er opskriften på en god creme jeg har lavet tidligere.

Cremen skal ikke være for blød, så skær fløden ned til 2 dl – og pisk den godt..

Hæld den afkølede jordbærgrød over bunden.

Kom dejen lækre vaniljecreme over bunden.

Dekorer enten med friske jordbær eller mørk chokolade.

Sæt kagen på køl et par timer.

Kagen var et hit hos familien – og Wales kage /krans/stang / kringle – smager jo som det plejer – lige meget hvilken form den har.

 

 

Summary
recipe image
Wales kage
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *