æblepandekage i ovn

Æblepandekage i ovn

Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg læser nogle gange The San Francisco Globe, der er mange sjov indslag og også opskrifter – amerikanske opskrifter.

De spiser jo lidt anderledes “over there” bl.a. fortæller de i indslaget, at de  spiser retten  til morgen mad eller nogle gange aftensmad ? Jeg synes det er dessert, men opskriften skulle da helt klart afprøves “Æblepandekage i ovn” det lyder lækkert, og den passer sige selv i ovnen og er enkelt og let at lave.

lækker æblepandekage
æblepandekage
æblepandekage i ovn

 Æblepandekage i ovn,  6-8 personer

3 spsk. smør
3 store æble, skrællet og skåret i både

6 æg
2,5 dl mælk
65 gram hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker

50 gram farin
1 tsk kanel

Tænd ovnen på 200 graden varmluft. Sæt et fad, fx stort tærtefad i ovnen med 3 spsk.  smør.

Efter ca.  5 minutter er smørret smeltet.  Læg æblebådene i fadet og lad dem bage i 10 minutter.

Imens laves pandekagedejen.

Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt mel salt og vaniljesukker – rør indtil dejen er ensartet.

Når æblerne har bagt i ca. 10 minutter hældes pandekagedejen over, og farin  blandet med kanel drysses over.

Bag pandekagen i ca. 20-30 minutter alt efter størrelsen på dit fad. Stik en kødnål i midten af fadet for at se om det er bagt.

Server flødeskum, creme fraiche  eller vaniljeis til.

 

 

Summary
recipe image
Æblepandekage i ovn
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *