brombærtærte med flødeost

Brombærtærte med flødeost

Print Friendly, PDF & Email

 

En af de blogs jeg læser hver uge, er den amerikanske Bake or break, og for et par uger siden, så jeg en opskrift på en  tærte med tranebær. Den røg i “afprøve” bunken,  men i min version skal det være med  brombær.

Den balance mellem det let syrlige brombær og den søde flødeostecreme er så lækker.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den – mere dej, mindre sukker i fyldet osv.

brombærtærte med flødeost

Brombærtærte med flødeost

250 gram rengjorte brombær
5 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft
1 dl vand

Tærtebund og top:
175 gram mel
125 gram sukker
1 tsk bagepulver
150 gram koldt smør

Flødeost fyld:
300 gram flødeost naturel
100 gram sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker

1 stor tærteform- gerne med løs bund.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Det er hurtigst og lettest at køre dejen i en foodprocessor – det tager ingen tid.

*Kom alle ingredienserne til tærtebunde i foodprocessoren og kør indtil knivene har gjort dejen lækker og blød, saml dejen med varmen fra dine hænder.
*Del dejen i 2/3 til bund og 1/3 til top

*Klip et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af tærteformen – så er den bagte bund lettere at få ud af formen. (Bruger du en tærteform UDEN løs bund -så undlad bagepapiret – men smør bund og sider godt.)
*Smør siderne i tærteformen godt.
*Fordel den bløde dej i formen
*Sæt bunden i køleskabet 5-10 minutter – og bage den derefter i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Brombærfyldet:

*Kom alle ingredienserne til brombærfyldet i en gryde og lad det koge i ca. 10 minutter.
*Sæt til side og lade det afkøle.

Flødeost fyld:
*Kom alle ingredienserne til cremen i en skål. Brug el-mikseren og pisk til cremen er luftig og lækker.

brombærtærte med flødeost

*Fordel den lækre flødeostecreme over den afkølede bund.
*Hæld den afkølede brombærgrød over flødeostecremen.
*Brug en ske og lav nogle runde cirkler, så creme og brombær mixes sammen.
*Fordel den sidste 1/3 dej over kagen

brombærtærte med flødeost

Bag kagen i 30 minutter ved 175 grader varmluft.

Jeg serverede tærten med lidt vaniljecreme til.

 

 

 

 

Summary
recipe image
brombærtærte med flødeost
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *