Danmarkskage

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har længe haft lyst til at afprøve denne kage. Den er oprindelig fra La Glace. Det har ikke rigtigt passet før her i weekenden, så skulle det være.

Den tager lidt tid at lave, da der nogen “afkølinger” der skal overholdes, og kagen indeholder ingredienser som man måske ikke altid har i køleskabet, men bunden kan bages flere dage i forvejen og opbevares i en lufttæt kagedåse, så du man allerede lidt foran.

Lækker Danmarkskage

Jeg kan godt se, at min ikke er lige så flot som den fra La Glace MEN smagen fejlede ikke noget. Kagen forsvandt som dug for solen, og kunne vist godt have været dobbelt så stor.

Jeg har naturligvis ikke kunne holde mig helt til original opskriften, så her  får du min udgave :

75 gram sukker
75 g hele æg
150 g marcipan, revet
35 g mel
En lille knsp. hjortetaksalt

75 g æggehvide
40 g sukker

Rør æg og 75 g sukker sammen og bland det i det groft revede marcipan. Kom hjortetaksalt i melet og tilsæt det
Pisk en marengs af æggehvide og 40 g sukker og vend derefter dejen i marengsen.
Jeg kom dejen i en springform 22 cm  og bagte den ved 220° i ca. 15 min., til den var jævnt bagt.

Frugtfyld:

450 g  frosne jordbær
2 tsk vaniljesukker
ca 100 gram sukker
4 blade husblas

Kom de frosne jordbær i en gryde med lidt 1 dl vand, og lad det småkoge i  5 -10 minutter. Smag til med sukker og vanilje.
Jeg blendede hurtigt jordbærgrøden, så der ikke er nogen større klumper.
Læg husblasen i koldt vand i min. 10 minutter. Knug det fri for vand og  læg det ned i den varme jordbærgrød. Rør indtil husblasen er smelteet helt.  Lad det afkøle lidt.
Placér en kagering eller ringen til springformen over mandelbunden. Jeg bruger gerne et stk plastik som jeg lægger i kageringen. det gør at kagens kanter står lidt skarpere.
Sørg for at ringen slutter tæt omkring bunden og hæld jordbærgrøden i kageringen.

Sæt bunden på køl i et par timer, til jordbær fyldet har sat sig.

Mascarponecreme:
100 g mascarpone
20 g pasteuriseret ægge­blomme
40 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
2 blade husblas
1/2 dl vand
250 g flødeskum

Rør mascarponen smidig og glat.
Pisk æggeblomme, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. Bland det  med mascarponen.

Læg husblasen i koldt vand i ca 10 minutter. Varm 1/2 dl vand op til kogepunktet.  Knug husblasen fri for vand  og læg det i det varme vand og rør til husblasen er smeltet. Rør det ud i ægge-mascarponeblandingen. Vend det letpiskede flødeskum i.

Anbring cremen oven på syltetøjet og lad kagen sætte sig 4 – 5 timer eller helst til dagen efter.

Fjern ringen fra kagen og pynt med friske jordbær.

skøn søndagskage

 

Summary
recipe image
Danmarkskage
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *