intervalstegt kalveculotte

Intervalstegt kalveculotte

Print Friendly

 

Jeg er imponeret!

Intervalstegning er godt nok et hit. Jeg har læst om det flere gange – og idag skulle det afprøves.    Waaw

Hold op,  hvor blev det saftigt og smør mørt, og så er det så nemt.

Intervalstegt kalveculotte

1 kalveculotte (min var på ca 1,5 kilo  – men metoden er den samme.)
6 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber

Tag culotten ud af køleskabet i god tid – så den har stuetemperatur,  når den skal steges.
Rids fedtlaget. Pres hvidløg og masser dem over hele stegen, krydr med salt og peber.

Varm ovnen op til 180 grader varmluft

Læg stegen i et ovnfastfad,  kom lidt vand i bunden.

*Sæt stegen i ovnen i 15 minutter – sæt derefter stegen på køkkenbordet i 15 minutter – den skal ikke tildækkes.

*Sæt stegen i ovnen igen, i 15 minutter – sæt derefter igen stegen på køkkenbordet i 15 minutter – den skal stadig ikke tildækkes.

*Sæt stegen i ovnen igen – nu med stegetermometer. Lad stegen få den ønskede temperatur 59 – 65  alt efter hvor rød-rose eller gennemstegt den skal være.

* Tag stegen ud igen og nu skal den pakkes godt ind. Først i staniol og derefter i et rent viskestykke eller et tykt håndklæde – lad den hvile i minimum 45 minutter.

Så kan den lækreste – saftigste og møre steg skæres ud, og serveres med lækkert tilbehør.

Vi fik nye danske kartofler, sprøde flutes med ost, salat med sprøde asparges / ærter og god sovs af stegeskyen.

Intervalstegningen kan også foregå på grillen – og det skal også afprøves. Det er især nemt at styre, hvis man har en gasgrill, hvor temperaturen nemt kan kontrolleres.

 

 

 

 

Summary
Intervalstegt kalveculotte
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *