kanelsmåkager

Sprøde kanelsmåkager med kardemomme

Print Friendly

 

Selvom det er jul, og der skal laves de traditionelle julesmåkager, så skal der også være plads til at freestyle og afprøve nye opskrifter.

Disse krydderi kager er nogle jeg så på nettet, på den amerikansk blog Landolakes.com  Det er så smart med Pinterest, at så ligger opskriften og venter til den dag man får tid og lyst til at afprøve.

Jeg er glad for Pinterest ellers kan jeg ikke huske, hvor jeg har set de forskellige opskrifter. Bruger du ikke allerede Pinterest, kan jeg varmt anbefale det.

Nå, men dagens småkager – du får opskriften som jeg lavede dem, jeg ændre nemlig altid i bl.a. sukkermængden, når jeg laver kager amerikanske kager – de er så frygteligt søde. Jeg  ændre også tit i melmængden og tilføjer kartoffelmel i stedet – der gør kagerne lette og sprøde..

Sprøde kanelsmåkager med kardemomme

Dej 1
225 gram blødt smør
225 gram sukker
1 æg fra en kornfed høne
100 gram kartoffelmel
250 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1,5 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme

Dej 2
3 spsk mørk sirup
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. ingefær
50 gram mel

Rør smør og sukker let og luftigt. tilsæt ægget og piske godt.

Tilsæt alle de tørre indredienser og rør kun til dejen er samlet og ensartet.

Tag 1/3 af dejen fra og kom den i en skål og tilsæt mørk sirup, krydderier og mel. Rør til dejen er ensartet.

Form en pølse af dej 1 og form en pølse af dej 2.

Læg de 2 pølser op ad hinanden, tryk dem let sammen, så de bliver til een pølse.

Læg gerne pølsen i køleskab eller fryser 1 times tid.

Jeg havde ikke tid til at vente, så jeg skar dem bare ud i skiver og lagde dem på en bagelade med bagepapir.

Tryk dem let flade, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 9 minutter – midt i ovnen.

Kagerne bliver let 2 farvet, da dejen med mørk sirup er mørkere end kaneldejen.

De smager super godt  lidt a la Bastrone småkager. De er rigtig sprøde og lækre.

Kagerne blev godkendt af familien – faktiske kom min yngste søn og spurgte om jeg bagte julesmåkager, for der duftede så godt krydret? De smager dejlig af de forskellige krydderier – men de kan også bruges når det ikke er jul – ligesom Bastrone.

Summary
sprøde kanelsmåkager med kardemomme
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *