Nøddebrud

Nøddebrud

Print Friendly, PDF & Email

 

Kagedåsen er tom!
Høsten er i hus og halmen er bjærget, og med søde hjælpere har der været brug for lidt sødt til kaffen – og nu er kagedåsen tom.

Så der må gang i bageriet, og heldigvis har jeg fundet  inspiration i en opskrift fra bake or bread, som jeg har tilrettet. Du får den her.

Nøddebrud, ca. 60 stk.

150 gram blødt smør
170 gram farin
150 gram sukker
2 store æg fra landhøns
300 gram hvedemel
80 gram kartoffelmel
50 gram havregryn
2 tsk. bagepulver
2 tsk.. vaniljesukker
200 gram mandler/nødder, grofthakket ( jeg fik ryddet op i mine poser)
2 tsk. vaniljeessens
1 knivspids salt

Rør smør, farin og sukker sammen og tilsæt æggene.

Kom resten af ingredienserne i, og rør til dejen er ensartet.

Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.

Sæt dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Tryk klatterne flade.

Klatterne kan sættes forholdsvis tæt, da de ikke flyder ud.

Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 7 minutter. De skal være gyldne, men give efter hvis du trykker let på dem.

Lad kagerne køle af på en bagerist.

Kagerne er lækre sprøde og lette på grund af kartoffelmelet, og der er noget at tygge på pga. alle mandler/nødderne – så de er godkendt herfra.

nøddebrud

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *