Rabarberlagkage

Rabarberlagkage med jordbær

Print Friendly, PDF & Email

Årets første rabarberlagkage med jordbær.

Rabarberbedet så efterhånden helt fornuftigt ud – så nu kunne jeg godt tillade mig, at høste rabarber i weekenden.

rabarberlagkage

Så jeg besluttede at lave lagkagebunde, koge rabarberkompot, lave lidt vaniljecreme og pynte kagen  med flødeskum med revet marcipan i og jordbær på toppen.

Opskriften på lagkagebunde er den gode gamle – og kan findes her

Denne gang lavede jeg bundene efter samme fremgangsmåde som kakaorouladen, nemlig at dele æggene i blommer og hvider.

Hviderne piske stive mens sukkeret langsom hældes i. Det giver  faste og super luftige æggehvider som gør bundene uovertrufne luftige.

Rabarberlagkage

Bagetid og  ingredienser er de samme som på lagkagebundene.

Til kagen skal der også bruges:
1/2 pose makroner
1/2 brev vaniljecreme + 2 dl. mælk / eller hjemmelavet creme
1/2 liter piskefløde
ca. 75 gram marcipan
1 bakke jordbær

Rabarberkompot:

ca. 500 gram rengjorte rabarber stængler, snittet  ca. 2-3 cm
3 dl. vand
ca. 200 gram sukker
2 tsk. vaniljesukker

1 spsk. Maizena og lidt vand til at røre det ud i.

I en gryde koges rabarberstykkerne møre i vandet, ca 5 – 10 minutter.

Smag kompotten til med sukker – der er forskel på hvor sure rabarberne er.

Tilsæt vaniljesukker.

Rør Maizena ud i lidt vand og rør det i rabarberkompotten. Lad det koge igennem et par minutter.

Lad kompotten afkøle lidt inden kagen samles.

I dag valgte jeg den nemme løsning – jeg havde 1/2 brev vanilje kagecreme,  som jeg valgte at lave.

Del den afkølede kage i 3  lagkagebunde.

Rabarberlagkage

Brug springformen eller en kagering til at samle kagen med.

Rabarberlagkage

Saml kagen med bund, lidt kagecreme, makroner og rabarberkompot.

Rengør jordbærerne, og lad den dryppe af i en sigte. Skær dem i tilfældige stykker.

Pisk fløden til skum og tilsæt groftrevet marcipan , og fordel det på toppen – gem lidt marcipan til toppen.

 

 

 

Summary
recipe image
Rabarberlagkage
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *