roulade småkager

Roulade småkager

Print Friendly, PDF & Email

Kagens dag, sagde de i radioen, da jeg kørt hjem fra arbejde. Jamen altså….Hvor heldig har man lov at være.
I går aftes lagde jeg dej til lidt småkager, da dåsen var helt gabende tom.

Dejen blev rullet til 2 roulader og lagt i køleskabet, så de var rigtig kolde og klar til at blive skåret ud i dag.
Jeg har tidligere bagt de sprøde smørbagte roulade småkager eller spiralkager som nogen også kalder dem, men syntes dengang, at de var lidt kedelige i smagen, så disse er pimpet op, og hold da op hvor blev de lækre.

Rouladesmåkager
Roulade småkager

Dejlig vaniljedej med nødder mod kakaodej med chokolade.

Kagerne blev gode – næsten for gode . Svært at lade være  med, at spise bare en til og en til…

Du får den pimpede opskrift.

Roulade småkager

Hvid dej:
200 gram koldt smør
3/4 del sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk. bagepulver
1 æggeblomme
4,5 dl mel
50 gram nødder

Brun dej:
200 gram koldt smør
3/4 dl sukker
2 spsk kakao
1/2 tsk bagepulver
1 æggeblomme
2 gode spsk kondenseret mælk eller fløde/mælk.
4,5 dl mel
50 gram mørk chokolade

Skær det kolde smør i tern og findel det i melet. Hæld sukker og bagepulver i. Saml dejen med æggeblommen og varmen fra dine hænder.

Dejen skal ikke æltes men samles til en ensartet dej.

I den hvide dej kommes vanilesukker og meget fint hakkede nødder i – jeg kom dem i persillehakkeren – det fungerede fint.. Er dejen blevet for varm, kan den hvile i køleskabet inden udrulning.

I den brune dej, blandes kakao og den fint hakkede chokolade – jeg sendte min chokolade igennem persillehakkeren og det fungerede fint. Jeg samlede dejen med 2 gode spsk kondenseret mælk. Det var mest fordi jeg havde det i overskud, og det skulle bruges, men det gav en rigtig god smag, men mælk eller fløde kan også bruges.

Del både hvid og brun dejklumper i 2, så er det nemmere at rulle ud.

Rul den hvide dej ud på et stykke bagepapir, læg et andet bagepapir over, og vend dejen, træk nu bagepapiret forsigtigt af. På denne måde er du sikker på, at dejen ikke sidder fast på bagepapiret og derved er svær at rulle.

Gør det samme med den brune dej. Læg derefter den brunde dej over den hvide dej – ret til, så begge dej stykker er ca lige store.

sprøde smørbagte rouladesmåkager
smørbagte roulade småkager

Rul dejen forsigtigt sammen. Pak endestykkerne sammen, så der ikke er hul ind i enderne.

Du kan enten lægge rouladerne i køleskab eller fryser indtil du har tid til at bage dem eller skære dem ud i ca 3 mm tykkelse og bage dem med det samme ved 175 grader varmluft i ca 8 minutter.

Glædelig kagerne dag.

Summary
recipe image
Roulade småkager
Cook Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *