Småkager med cornflakes

Småkager med cornflakes

Print Friendly, PDF & Email

 

Jeg følger flere mad / kage blogs bl.a.et par amerikanske.

I sidste uge havde den amerikanske bake or bread en opskrift på cookies  / småkager med cornflakes. Den røg øjebliklig i “afprøve bunken”, og da kagedåsen var tom i weekenden,  var det oplagt, at få prøvet  opskriften.

Jeg kunne dog ikke finde den igen, så jeg fandt en dansk udgave på “mange gode opskrifter”

Småkagedej er let at arbejde med.
Jeg lavede dejen søndag formiddag og lagde den i køleskabet til om aftenen, hvor jeg bagte  dem.

Det kan dejen sagtens klare. Dejen kan også fryses ned, og tages op en dag der kommer gæster, så er der friskbagte småkager – luksus.

Der blev ikke så mange – men de blev rigtigt gode, de er meget crispy sprøde med en dejlig eftersmag af chokolade. I får opskriften som jeg rettede den til:

Småkager med cornflakes, 50 stk.

125 gram smør
125 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1 nip salt
1 tsk bagepulver
6 dl knuste cornflakes
100 gram mørk chokolade, hakket
1,5 dl hvedemel

Rør smør, sukker og vanilje til en luftig masse.
Rør ægget i.
Kom salt og bagepulver i melet, og bland det i dejen.
Bland knust cornflakes og chokolade i dejen.
Rør til dejen er ensartet,

Småkager med cornflakes
Småkager med cornflakes
Småkager med cornflakes
Småkager med cornflakes

Sæt hasselnødde store klatter på bagepladen og bag kagerne i 175 grader varmluft i ca 10 minutter.
Kagerne skal være gyldne. Lad kagerne stå et par minutter på pladen og stivne, inden de flyttes over på en rist.

 

 

 

Summary
recipe image
corn flakes småkager
Cook Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

2 tanker om "Småkager med cornflakes"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *