Vaniljecreme - hjemmelavet

Vaniljecreme – hjemmelavet

Print Friendly

 

Har du endnu ikke prøvet,  at lave din egen lagkagecreme  – kan jeg kun sige – Gør det..

Det er ikke meget sværere end den fra posen og den smager så mange gange bedre.

Her er en god og idiotsikker opskrift på vaniljecreme. Her kommer min version på en god basiscreme.

Vaniljecreme – hjemmelavet

2 dl mælk
2 spsk Maizena
4 æggeblommer, fra trofaste høns
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker eller kornene fra 1/2 vaniljestang ( vil du bruge vaniljesukker tilsættes det efter kogning-bruger du korn fra vaniljestang, røres kornene med sukker og stangen koger med mælke blandingen )
evt. 1/2 tsk mandel eller romessens

3 dl piskefløde.

Skrap vaniljekornene ud af stangen og bland dem med sukker.Pisk æggeblommer, sukker / vaniljekorn og maizena fri for klumper – sæt til side.

Kom mælk og den tomme vaniljestang i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.

Hæld 2 spsk af den varme mælkeblanding op i æggeblandingen mens du rører. Fortsæt indtil 1/3 del af den varme mælk er i æggeblandingen.

Hæld hele æggemassen op i gryden og varm den langsomt op, til lige før det koger. Tag gryden af varmen og hæld cremen op i en skål. Dæk med plastik film. Filmen skal gå helt ned op røre cremen ellers dannes kondens.

Sæt cremen i køleskabet.

Rør cremen igennen inden du bruger den. Skal cremen bruges i en lagkage, pisker jeg altid 3 del fløde til blødt flødeskum og rører det i cremen. Det giver en skøn bløde og lækker vaniljecreme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Vaniljecreme, hjemmelavet
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *