Seneste indlæg

Hvad Hedder Den Første Traktor I Verden?

Billede: Pixabay

Der findes rigtig mange forskellige traktorer i dag. Men vi skal ikke så frygteligt så langt tilbage i historien før traktoren endnu ikke var opfundet. Selvom en traktor fylder forsvindende lidt for det gennemsnitlige menneske, så var det et stort gennembrud inden for landbruget, der gjorde livet for bønnerne meget nemmere og mere behageligt.

Hvad hedder den første traktor i verden? Den første traktor i verden havde ikke et navn. Til gengæld havde skaberen af den et navn, nemlig John Froelich, der i 1892 lavede den første brugbare traktor med forbrændingsmotor. Navnet “traktor” kommer af begrebet “traction engine”, der dækker over en maskine, der både kan trække sig selv og noget andet udstyr.

Efter skabelsen af den første traktor, så blev der for alvor sat gang i udviklingen af traktoren. I 1897 får Daimlers benzindrevne motor tilstrækkelig stor trækkraft til at de udkonkurrerer damptraktorerne fulstændig.

I 1903 kommer den engelske model “Ivel”, der er en mindre version af traktoren, som kan bruges selv i mindre landbrug.

I 1905 kommer den første traktor til Danmark, nemlig den lille model “Ivel”, der kommer fra Storbritannien og har beskedne tre hjul.

I 1915 udkommer den første dansk producerede traktor, der er produceret på maskinfabrikken Tuxen & Hammerich.