Seneste indlæg

Hvor Hurtigt Må En Traktor Køre?

Billede: Pixabay

Vi har alle prøvet det. At køre frustrerende bag en traktor, der virker til at køre uendeligt langsomt. Men hvor hurtigt er det egentlig, som de må køre? Dette får du svaret på i denne artikel. Rigtig god fornøjelse.

Hvor hurtigt må en traktor køre? En traktor har siden 2020 måttet køre 40 kilometer i timen, hvorimod de før blot har måttet køre 30 kilometer i timen. Dette kræver dog, at traktoren først har været en tur gennem synshallen. Har den ikke været det, så er hastighedsgrænsen kun 30 kilometer i timen.

Selvom traktorerne nu må køre 40 kilometer i timen, frem for de tidligere 30 kilometer i timen, så var det en stor skuffelse for branchen. De mange betingelser, der skal opfyldes for at gøre det muligt at køre de 40 kilometer i timen, er en stor udfordring for mange af de landmænd, der havde håbet at kunne komme lidt hurtigere frem.

Det er nemlig ikke blot traktoren, der skal til syn. Det samme gælder de bugserede redskaber, der også en tur forbi syn.

Blandt andet skal de kunne bremse mindst 50 procent af det samlede akseltryk, hvorimod det samme krav tidligere kun lød på 30 procent. Man stiller altså større krav til køretøjer, der allerede er taget i brug.