Seneste indlæg

Hvordan Kører Man En Traktor?

Billede: Pixabay, dimitrisvetsikas1969

Ligesom bilerne har traktorene også udviklet sig igennem de mange år, de har eksisteret. 

Derfor findes der flere forskellige muligheder fra traktor til traktor.

Manuel

Først har vi den helt klassiske med manuelle gear, hvor du skifter gear, hver gang du kommer op i et vist antal omdrejninger. Disse har normalt 6 gear på de gamle modeller og op til 9 gear, hvis det er nyere. På de gamle har du ofte en gearstang, hvor på de nyere modeller er det et joystick.

Så her er der ingen fare, hvis du har et normalt kørekort. Det er fuldstændig ligesom at køre bil bare lige med et lidt større køretøj i stedet. Dette er naturligvis også en faktor, du skal huske på, når du kører en traktor for første gang, hvis det er en traktor på en normal størrelse. Den er større, ikke så smidig og er derfor også svære at dreje med.

Automat

Nu kommer vi så til den med automat-gear. Her er det igen samme system som en bil. Du trykker på speederen og så kører du. Der kan igen være flere slags. Eksempelvis er der i nogle af de nyere modeller, hvor du bare skal sætte traktoren i gear og så trykke et joystick fremad, hvorefter den så kører helt af sig selv.

Denne artikel er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe bogstav halskæde. Herfra siger vi tusind tak.