Seneste indlæg

Hvornår Kom Den Første Traktor Til Danmark?

Billede: Pixabay, tmcsparron

Den første traktor i Danmark kom i 1905. Denne traktor var en trehjulet Ivel-traktor, som kom fra England.

Den blev demonsteret i København, hvor der blev sat en plov efter den.

Traktoren eksisterede dog allerede, inden den kom til Danmark. Den kan faktisk dateres helt tilbage til 1856. I dette år kom den første maskine, som kunne trække både sig selv og noget udstyr. 

Danmark fortsatte udviklingen af traktoren, efter den var kommet til landet. I 1915 udkom den første danske traktor, en såkaldt Tuxham. Denne model havde intet mindre end 18 hestekræfter, samt en råoliemotor.

Ligesom den første traktor i Danmark, så havde Tuxham også en fastmonteret plov, men traktoren kunne dog også anvendes til andre redskaber og som drivkraft til et tærskeværk.

Produktionen tog efterhånden til og i 1919 var der ca. 150 motorplove og 733 traktorer.

Tager vi tiden i dag, er der sket en klar udvikling indenfor traktor-faget. Alle traktorer kan køre med forskellige redskaber bagpå og der er mange, der ikke har gearstang mere, men som kører med automatgear. 

Traktorer har nærmest heller aldrig været større end de er nu. Møder du en traktor på vejen, skal du nærmest ud i rabatten for at komme forbi. De kører også gerne med tvillingehjul, som giver endnu mindre plads.

OBS: Som mærkatet øverst viser, er den ovenstående tekst udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Pico smykker. Dette gælder dette tekstindlæg - tak for dette.