Seneste indlæg

Hvornår Må Man Køre Traktor?

Billede: Pixabay, 12019

Rent lovgivningsmæssigt er det ikke tilladt at køre traktor, før du er fyldt 16 år. Er du dog fyldt 18 år og har kørekort til en bil, må du også gerne køre traktor. 

Har du fået et kørekort til traktor før 19 januar 2013, har du også lov til at køre på lille knallert (30-knallert). Har du dog først fået det på den anden side af denne dato, må du kun holde dig til traktoren.

Er du 16 år og overvejer at få taget traktorkørekort, skal du opfylde disse krav:

  • Teori
  • Undervisning i traktorkørsel
  • 7 timers færdselsrelateret kursus i førstehjælp

Du kan godt begynde på kørekortet, når du er 15, men selve undervisningen i traktorkørsel må du først påbegynde 3 måneder, før du fylder 16.

Personligt synes jeg, at traktorer skal deles op i kategorier, da der er stor forskel på, om du kører en traktor uden vogn, sprøjte, gyldevogn osv., eller om du har hele udstyret på. Jeg taler her om, når de store landbrugsmaskiner skal afsted på vejene.

I landbrugsverden bliver de forskellige maskiner større og større og der er altså forskel på, om du drejer kun med traktor eller om du også lige skal have styr på, at gyldevognen kommer efter og også skal med rundt i krydset eller rundkørslen. 

Jeg bliver i hvert fald ikke særlig tryg, hvis jeg ser en ung fyr bag rattet på en traktor, der kunne vælte en bygning, hvis det skulle gå helt galt.

Du læser dette blogindlæg, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Sif Jakobs.